ПОЧЕТНА      ПОЧЕСЕН КОНЗУЛ      КОНЗУЛСКИ ОКРУГ      УСЛУГИ      НОВОСТИ И НАСТАНИ      ЗА РУСИЈА      КОНТАКТИ      

flag_rus.gif
flag_s.jpg

Добро дојдовте на страницата на Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид!

Пријателските врски меѓу Русија и Македонија имаат историски корени уште од пред многу векови, а Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид е уште еден мост на зацврстување и натамошен развој на пријателските врски меѓу двете држави и народи. Се надеваме, дека благодарејќи на нашите заеднички заложби тие врски ќе продолжат да се зацврстуваат и да се развиваат. Во рамките на своите компетенции, Почесниот конзулат  придонесува во развојот на економските, трговските, научните, културните и други врски. Но, се разбира, пред сè, нашата основна задача е обезбедување поддршка и помош на граѓаните на Руската Федерација кои живеат или престојуваат на територијата на конзулскиот округ.

 

На страницата можете да добиете детална информација за работата и дејноста на Почесниот конзулат. Вие можете да ни се обратите за секое прашање што е од Ваш интерес, а ние секогаш со задоволство ќе Ви помогнеме.

© 2016 Почётное консульство Российской Федерации в Охриде

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon