Новости и настани

Во согласност со Уставот на Руската Федерација, на 18 март 2018 година ќе бидат спроведени избори за Претседател на Русија.

Државјаните на Русија кои живеат на територијата на општините кои влегуваат во конзулскиот округ на Почесниот конзулат на Русија во Охрид, го реализираа своето гласачко право на 16 март 2018 год., во просториите на Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид. 

Во Охрид се гласаше за избор на претседател на Руската Федерација

Охрид, 16 март 2018

На изборите гласаа руските граѓани со постојано место на живеење во Македонија и тие кои се наоѓаат во тука по приватни покани, во службени, работни и туристички посети.

© 2016 Почётное консульство Российской Федерации в Охриде

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon