Велимир Стојковски

е награден со орден од Руската Православна Црква

Новости и настани

Скопје, 19 мај 2016

Со Указ на Неговата светост Патријархот московски  и  на  цела  Русија  Кирил, на проф. д-р Велимир Стојковски му е доделен орден од Руската Православна Црква. Орденот „Преподобен Сергеј Радонежски“ свечено му беше врачен од протоереј Александар Задронов проректор на Московската духовна акедемија, во рамки на свеченостите по повод патрониот празник на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје.

© 2016 Почётное консульство Российской Федерации в Охриде

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon