Новости и настани

Во салата на Македонскиот народен театар, познатиот ансамбл „Рус“ од Владимир, Руската Федерација, по повод завршувањето на Деновите на руската духовна култура во Македонија, одржа концерт.

Во преполната сала, пред љубителите на руската култура, граѓани, амбасадорот на Русија во Македонија, членови на дипломатскиот кор во Република Македонија и други видни личности, ансамблот Рус се претстави со 18 традиционални руски игри и песни.

Денови на духовната култура на Русија во Македонија

 

 

Скопје, 18 јуни 2016

Присутните со голем аплауз ги наградија изведувачките чија прекрасна изведба долго ќе остане во сеќавањата на присутната публика.

© 2016 Почётное консульство Российской Федерации в Охриде

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon