ПОЧЕТНА      ПОЧЕСЕН КОНЗУЛ      КОНЗУЛСКИ ОКРУГ      УСЛУГИ      НОВОСТИ И НАСТАНИ      ЗА РУСИЈА      КОНТАКТИ      

flag_rus.gif
flag_s.jpg

Новости и настани

Одбележен е Меѓународниот ден на космонавтиката

Скопје, 12 април 2019

 По повод Меѓународниот ден на космонавтиката, пред споменикот на Јуриј Гагарин, кој се наоѓа на истоимената улица во Скопје, Амбасадата на Руската Федерација во Република Северна Македонија, ја организираше традиционалната церемонија на положување цвеќе. 

Пред многубројните гости на настанот, се обрати Амбасадорот, Н.Е. Сергеј Александрович Баздникин.
По церемонијата беа пуштени 58 балони со ликот на Јуриј Гагарин.

© 2016 Почётное консульство Российской Федерации в Охриде

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon