Новости и настани

Во рамките на одбележувањето на 24 годишнината од воспоставувањето на дипломатски односи меѓу Руската Федерација и Република Македонија, во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид, беше отворена изложбата „Москва денес“. Изложбата е во организација на  Амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија и руската државна агенција Россотрудничество со поддршка на Почесниот конзулат на Русија во Охрид, Општина Охрид, Музејот на град Скопје, Центарот за култура „Григор Прличев “ во Охрид и Завод и Музеј - Охрид.

 

Изложба „Москва денес“ во Охрид

Охрид, 26 март 2018

Настанот го отвори почесниот конзул на Русија во Охрид, проф. д-р Велимир Стојковски, а потоа на присутните им се обратија градоначалниот на Охрид, проф. д-р Јован Стојаноски и амбасадорот на Руската Федерација во Република Македонија, Н.Е. Олег Николаевич Шчербак

© 2016 Почётное консульство Российской Федерации в Охриде

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon