Новогодишна прослава во Охрид

Новости и настани

Охрид, 21 декември 2016

На 21 декември 2016 година во Охрид се одржа прослава за децата на сонародниците по повод Новата година и Божиќ.

На прославата присуствуваа претставникот на Почесниот конзулат на РФ во Охрид, претсе-дателот на Руско-македонското друштво, државјани на РФ и членови на нивните семејства, кои живеат во Охрид.

На децата Новата година им ја честитаа Дедо Мраз и Снежана, а тие со задоволство учествуваа во веселите игри и добија слатки подароци.

© 2016 Почётное консульство Российской Федерации в Охриде

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon